Om Lifecaddy

1Vad är Lifecaddy?
Lifecaddy är en plattform som ger dig möjlighet att samla, förstå och dela din hälsoinformation på ett enkelt och tryggt sätt. Produkten utvecklas av läkare och patienter med ambitionen att ge dig så bra koll som möjligt på sådant som rör din hälsa.
2Varför ska jag använda Lifecaddy?

Det finns många anledningar till att använda Lifecaddy!

Med Lifecaddy får du:

- En hälsologg. Anteckna de viktigaste från ditt senaste vårdbesök och komplettera med egna bilder, värden och text. Du kan även följa symptom – t ex huvudvärk, buksmärta eller födelsemärken – över tid och på så sätt hjälpa dig själv och din läkare att hitta viktiga mönster eller förändringar i dina symtom.

- Ett vaccinkort. Synka mot barnvaccinationsprogrammet, lägg till nya vaccin och bli påmind om att uppdatera dina vaccinationer i Sverige och inför resan.

- Mitt pass. Skapa en sammanställning över dina mediciner, allergier och sjukdomstillstånd. Enkelt att ta med på resan eller visa upp för vårdpersonal.

- Möjlighet att samla all hälsoinformation på ett ställe. Dela informationen fritt med din vårdgivare eller din omgivning. Dra tillbaka informationen när du inte längre vill dela den.

Kom igång med Lifecaddy

1Hur loggar jag in på Lifecaddy?
För att logga in i Lifecaddy använder du mobilt BankID på din smarta enhet.
2Jag har inget BankID, kan jag använda Lifecaddy ändå?
Nej. För att bidra till säkerheten kring de uppgifter du registrerar i Lifecaddy krävs att inloggning sker med BankID.
3Jag har skyddade personuppgifter, kan jag använda Lifecaddy ändå?
Ja, så länge du har ett fungerande BankID kan du använda Lifecaddy.

Användning

1Hur lägger jag till ett nytt vaccin?
Klicka på ditt gula vaccinkort som du hittar på hemskärmen. Under grundvaccin eller övriga vaccin väljer du den sjukdom du vaccinerat dig mot. Klicka på lägg till dos, fyll i uppgifterna och tryck på spara. Glöm inte att aktivera notifikationer och sms-påminnelser för att bli påmind om när det är dags för nästa dos!
2Hur lägger jag till en anteckning i hälsologgen?
Tryck på plustecknet i mitten av menyraden, välj lägg till i hälsologg. Därefter väljer du själv kategori och rubrik eller lägger till foton. Tryck på spara. Nu kan du hitta din nya anteckning i hälsologgen!
3Jag saknar en kategori i hälsologgen, vad gör jag nu?
Du kan alltid använda kategorin “egen anteckning” om ingen av de andra kategorierna passar. Om du har önskemål eller förslag på en ny kategori, tar vi gärna emot dessa på support@lifecaddyhealth.com
4Jag vill lägga in äldre data från tidigare besök. Hur hittar jag den?
Bra idé! I mina vårdkontakter på 1177 kan du hitta journaluppgifter från senare år. Beroende på vilken region du sökt vård i och vilket år det skedde, finns olika mycket information att hämta. Observera att många privata vårdgivare, digitala vårdgivare och vaccinationscentraler inte delar sina journaler via mina vårdkontakter. Ett annat alternativ är att begära ut journalhandlingar från respektive enheten (sjukhuset, vårdcentralen etc) där du fått vård. Ett alternativ är såklart också att skriva ner det du minns - ju mer info du kan samla desto mer användbart blir Lifecaddy för dig och vården!
5Vad är “mitt pass” och varför ska jag använda det?
I mitt pass kan du skapa en samlad överblick av viktig medicinsk information om dig och ta med dig den var du än befinner dig. Ditt pass kan du dela med andra och presentera för vårdpersonal för att ge en snabb och samlad överblick av dig och din hälsa i samband med vårdbesök.
6Jag har vare sig pacemaker eller blodförtunnande varför ska jag fylla i detta?
Även information om att du INTE har en viss behandling (pacemaker, blodförtunnande) kan vara viktig för vården att känna till vid exempelvis bedömning av provsvar/undersökningsfynd eller inför beslut om röntgenundersökningar eller operationer.
7Hur skapar jag ett familjekonto?
Tryck på plustecknet i mitten av menyraden och välj lägg till familjemedlem. Därefter fyller du i information om personen samt väljer om du vill skapa ett vaccinationskort. Du hittar din/dina tillagda familjemedlemmar på hemskärmen och kan där byta till din familjemedlems Lifecaddy. Kom ihåg att du måste ha medgivande från personen du lägger till i ditt familjekonto om denne är 18 år eller äldre! Du kan läsa mer om detta i våra användarvillkor och vår integritetspolicy.
8Varför efterfrågas personens kön när jag lägger till en ny familjemedlem?
Vilka vaccinationer som ingår i barnvaccinationsprogrammet skiljer sig åt beroende på personens kön varför detta efterfrågas när du lägger till en ny familjemedlem. Om du inte vill uppge kön är detta val såklart möjligt men medför att vaccinkortet enligt barnvaccinationsprogrammet kan bli inkomplett.
9Jag vill skapa en digital BVC bok för mitt barn, hur gör jag?
BVC-anteckningar finns tillgängliga i hälsologgen. Under rubrik kan du ange barnets ålder vid BVC-besöket. Här kan du även lägga till ett foto på barnet vid en viss ålder.
10Jag vill ta bort en person från mitt familjekonto, hur gör jag?
Högst upp till höger på hemskärmen hittar du en sidomeny. Välj hantera profiler och klicka på den person du vill ta bort. Efter du bekräftat radering av personen kommer denna att tas bort från ditt familjekonto.
11Kan jag använda appen när jag är offline?
Ja, om du redan är inloggad och tappar internetuppkopplingen kommer du fortfarande kunna navigera runt i appen. Om du däremot behöver logga in på nytt krävs internetuppkoppling för verifiering med BankID.
12Kan jag använda Lifecaddy när jag reser?

Absolut!

- Innan resan hjälper vaccinationskortet dig att ge en överblick av dina vaccinationer och om något vaccin behöver fyllas på inför resan.

- Under resan kan du dela information om t ex din sjukdom eller allergi till personer du reser med. Du kan enkelt dra tillbaka informationen om du ändrar dig eller vid resans slut.

- Om du blir sjuk eller skadad under resan kan du använda hälsologgen för att dokumentera vad som hänt. Dessa uppgifter kan både du själv och sjukvården i hemlandet senare ha nytta av.

Säkerhet och datalagring

1Hur säkert är Lifecaddy?
All datatrafik på Lifecaddy är krypterad och identitet verifieras med e-legitimation eller tvåstegsverifiering.
2Delar ni personlig data med tredje part?
Lifecaddy värnar om din säkerhet och integritet. Den information du lägger till i appen kan endast läsas av dig eller dem du väljer att dela den med.
3Samlar Lifecaddy in min platsdata?
Nej, Lifecaddy samlar inte in din platsdata.
4Kan någon annan läsa det jag skriver i Lifecaddy?
Nej, det är bara du och den du själv valt att dela din information med som kan läsa det du skrivit i appen.
5Vad händer om jag tappar eller byter min telefon? Försvinner min data?
Nej, datan är kopplad till ditt BankID. All information finns kvar även om du använder en ny telefon.
6Kan jag ta bort mitt konto?
Ja du kan när som helst radera ditt konto. Du äger all din data och du bestämmer vad du vill göra med den. Om du väljer att radera ditt konto försvinner all data du tidigare registrerat och denna kan inte återskapas. Kontakta oss på privacy@lifehealthcaddy.com så hjälper vi dig!
7Vem är ansvarig för behandling av personuppgifter?
Lifecaddy Health Operations, org. nummer 559237-1685, privacy@lifecaddyhealth.com
8Vilka typer av personuppgifter hanterar Lifecaddy om mig?

Vi har valt att använda BankID för att ge dig en säker inloggning. När du loggar in så hanterar vi de uppgifter som BankID levererar.

Ytterligare information kring hur vi hanterar dina personuppgifter finner du i vår integritetspolicy som finns tillgänglig via appen och på vår hemsida lifecaddyhealth.com.

9Hur kommunicerar jag med er gällande mitt konto?
10Kan jag kontakta er och begära ut min personliga information?
Ja, du kan kontakta oss på privacy@lifecaddyhealth.com. Vi kan dock inte se din personliga information då den är anonym för oss. Informationen vi kan delge dig är således krypterad. Lättast är att logga in på ditt konto, där finns all information som vi har sparad för dig.

På din begäran kan vi säkerställa att all information om dig raderas genom att ta bort ditt konto

11Hur går den processen till?
För att skydda dig som användare kräver vi tvåfaktorsautentisering eller legitimering med digitalt eller fysiskt id. Kontakta oss på privacy@lifecaddyhealth.com för vidare instruktioner.

Tekniska supportfrågor

1Lifecaddy funkar inte, vad gör jag?

- Kontrollera att ditt operativsystem på telefonen/surfplattan stöds av Lifecaddys app, iOS (v.11.0 eller senare) eller Android (v.6.0 eller senare).

- Kontrollera att du har god internetuppkoppling genom att exempelvis undersöka om mobildatan är på eller av för appen Lifecaddy.

- Du kan testa att uppdatera Lifecaddy-appen i App Store eller Google Play, starta om den eller installera om appen.

- Om inget av ovanstående hjälper är du välkommen att kontakta oss på support@lifecaddyhealth.com

2Jag har fått ett felmeddelande, vad gör jag nu?
Ta gärna skärmavbildning av felmeddelandet och skicka denna tillsammans med en beskrivning till oss. support@lifecaddyhealth.com